lørdag 30. mai 2015

[ R O M A - dag 3 og 4 ]

Søndag; vi starta dagen med en r u s l e t u r opp mot Piazza del Popolo. Hadde noen stopp på veien, litt shopping på G. Klær og sko. (Jeg, jeg handlet kun 3 bøker på hele turen, vi var innom et lite galleri og der klarte jeg selvfølgelig ikke å la være å plukke med meg noe!)
Snupp sovna på veien og vi gikk opp til et utsiktspunkt rett ovenfor plassen. Der lå det også en fin cafe og det ble litt kaffe og kake på oss. (Nå hørtes vi plutselig veeeldig gamle ut haha). 

Etter en liten pause gikk vi ned for å se S p a n s k e t r a p p e n  og Trevi-fontenen. Mye mennesker, og ikke så veldig lett å komme frem. Trevi-fontenen ble dessuten restaurert så her var det ikke en vanndråpe. Allikevel hadde de satt opp en liten gangbru slik at man kunne gå bort til stillasene og kikke. Ikke særlig sjarmerende, så her gikk vi bare forbi.

G hadde plukket opp et tips på nett, et sted man kunne kjøpe piknik-kurv og ta med seg i Villa Borghese parken for å ha piknik. Dette måtte testes og det var jo en fin a v k o b l i n g fra byens trafikk og annet mas. Dette kan jeg absolutt anbefale! I kurven var det både salat, sandwich, kake, snacks, drikke og kaffe. I tillegg hadde vi kjøpt med oss en liten flaske vin. Alt av bestikke, glass etc var med og de hadde også lagt ved et pledd vi kunne sitte på, perfekt!

Resten av dagen brukte vi i parken der det var et stort ridestevne, t i v o l i og masse kjekt for familier.

På mandag hadde vi tre ting på planen; Vatikanet og så ville jeg gjerne innom en butikk (som viste seg å være stengt) og et lite dukkeverksted. Det siste bildet er fra dukkeverkstedet, et veldig lite rom, men veldig mange d u k k e r og annet småtteri som Federico Squatriti satt å reparerte på. Moro å se!


En utrolig herlig tur til fine Roma, håper vi kan reise tilbake en annen gang!















torsdag 28. mai 2015

[ R O M A - dag 1 og 2 ]

Pinsehelg i R o m a, julegave fra min kjære. Familien på tur.

Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå med en 2 åring på tur i storbyen, det gikk over all forventning. Vi har sett masse, spist deilig mat på koselige restauranter, kosa oss med piknik i parken, blåst s å p e b o b l e r, drukket deilig kaffe, lært litt italiensk, sjarmert italienere, shoppet, brukt beina, vært i Vatikanet, lagt oss tidlig (fordelen med å reise med små barn – tidlig i seng/tidlig opp) og selvfølgelig spist masse is!

Hotellet(Caesar House Residenze Romane) vi bodde på var lite med kun 6 rom. Det lå perfekt til, rett rundt hjørnet for Colosseum og Forum Romanum. Frokosten ble servert på rommet, vi la inn bestilling på hva vi ville ha og når vi ville ha den servert kvelden før. I tillegg bestilte vi opphenting på flyplassen, da vi landet stod det en sjåfør og ventet på oss. Hotellet var ikke av de mest trendy, men vi hadde et stort rom og betjeningen var veldig hyggelig og hjelpsomme, det kan absolutt a n b e f a l e s.

Vi var på hotellet i 14 tiden på fredag og resten av dagen ble brukt til å utforske nabolaget, og en tur inn på Colosseum. Vi hadde hørt at køen inn på Colosseum kunne være temmelig heftig så da vi oppdaget at det nesten ikke var mennesker der gikk vi likså godt innom når vi var i nærheten.  

På lørdag var vi på Kapitolhøyden, Forum Romanum og Palatinerhøyden før vi ruslet over til Trastevere for lunsj. Trastevere var veldig koselig med trange gater og små restauranter. Resten av dagen ble brukt til å utforske byen.

Det ble selvfølgelig mye pasta og pizza i løpet av helgen og jeg fikk også smakt på fritert a r t i s j o k k. Det var veldig godt og det falt til og med i smak hos lille snupp.













søndag 10. mai 2015

[ B A N A N P A N N E K A K E R ! ]

B a n a n p a n n e ka k e r er en hit her i huset.
Smaker himla godt og utrolig lett å lage!

Du trenger en godt moden banan og et egg. Mos banan, rør inn egg og så steker du små pannekaker.

Jeg har blåbær og gresk y o g h u r t til.

Anbefales!




lørdag 9. mai 2015

[ L Ø R D A G ! ]


Vi starta dagen med smoothie og eggefrokost, og så tok vi turen til Erikshjälpen i Tønsberg. Jeg finner alltid noe når jeg er innom der. I dag var jeg på utkikk etter noen tallerkener, og gjett om jeg ble glad når jeg fant alle disse fine!

Vi har testa ut ny sveis på snupp, en variant av Grorud-palmen, funka bra.

Vi har hatt besøk av Bess og snupp har plukka løvetann som har fått plass i et eggeglass.

Vi har lekt inne siden det begynte å regne på ettermiddagen.

Endelig kom pappa hjem, og det var tid for litt pappa-snupp tid.

Taco til middag!

Fin lørdagskveld til deg som er innom :)


tirsdag 5. mai 2015

[ R O M A ! ]

Vi reiser snart til R o m a! 
Ingen av oss har vært der før så jeg tar gjerne imot tips om ting vi bør få med oss! Ikke sånn typisk turist-ting, det regner jeg med vi finner ut av uansett, men de små h e m m e l i g h e t e n e som ikke alle andre vet om :)

Så har du noe på lur blir jeg kjempeglad for å høre!









































Bildet lånt her

mandag 4. mai 2015

[ S O L S T R Å L A ! ]


Liten-stor jente som utforsker verden (n a  b o l a g e t).
Hilse på hestene, pus og nabohunden, plukke blomster og grave etter mark er fast rutine når vi er ute.





søndag 3. mai 2015

[ U T E T I D ! ]


Vi har kommet til mai. Ny måned betyr ny u t f o r d r i n g hos NIB
Denne gangen er tema "Ut i vår hage"

Her er mitt lille b i d ra g 







H e r  kan du se flere bidrag.


[ W A R M B L U S H !]

Jeg har kommet inn i en god periode når det gjelder å få ting gjort. Det har sannsynligvis noe med at hverdagen har blitt betydelig mer hektisk, og da er det godt med litt tempo og struktur på det som skal gjøres på hjemmebane. Siden vi har kjøpte ny sofa til gangen tenkte jeg det kunne passe med ny farge på veggen. Jeg har fundert litt på det nye fargekartet til Jotun, og når fargen på sofaen så ut til å matche "W a r m  b l u s h", ja da var det jo bare å hive seg rundt!

Jeg har brukt Pure Colour maling og det fine med den, i tillegg til at det er fantastisk fin og matt, er jo at man kan male strøk 2 etter bare to timer. Sånn liker jeg, bli ferdig med tingene i en fei... Det kjedeligste jeg vet er å male med oljemaling som skal tørke en liten evighet... 

Så her er et "underveis" bilde, gleder meg til å vise frem resultatet!